طبيعت رودخانه زنگلانلو ين رودخانه اسطوره اي كه از آن به نام بارسو (پارت- پارت سو) هم ياد مي شود در 20 کيلومتري جنوب شرقي شهردرگز ، مسيرجاده کلات- درگز واقع گرديده و از مطبوع ترين و پر آب ترين رودخانه هاي دائمي شهرستان درگز است كه از رشته كوهاي هزارمسجد و كماس سرچشمه مي گيرد. اين رودخانه پس از طي 60 كيلومتر وارد خاك تركمنستان مي شود.
روستاي پلکاني ريشخوار اين روستا در 60 کيلومتري جنوب درگز در طول يک دره 30 کيلومتري در ميان قلل مرتفع کماس و سرچشمه اترک واقع است. اين دره زيبا شامل مناظري چشم نواز از طبيعت از جمله باغات سيب و گردو پوشش گياهي و جنگلي درختان ارس، قرقات، تمشک و گياهان دارويي مانند زيره، کاکوتي، کاسني، قرقات و... است.
سايت موزه باستان شناسي بنديان از کشفيات منحصر به فرد باستان شناسي در شهرستان درگز منطقه اي ارزشمند موسوم به بنديان مي باشد که در دو کيلومتري شمال شهر درگز در مجاورت تپه اي باستاني به نام ياريم تپه واقع شده است. آثار و شواهد مکشوفه از فصول متعدد کاوش باستان شناسي دراين محوطه به سرپرستي دکتر مهدي رهبر، حکايت از وجود ابنيه اي مهم در اين مکان دارد. مهم ترين بخش اين کاوش ها به تالارهاي مرکز به طول 25/10 و عرض 60/8 متر و فضاهاي وابسته به آن اختصاص يافته است که در زمان رونق بنا به باغ يا حياطي وسيع منتهي مي گرديد.
مناظر طبيعي دره ارغوان (پلنگ دره) دره ارغوان در 64 کيلومتري شمال غربي شهر درگز و 16 کيلومتري غرب روستاي محمد تقي بيک واقع گرديده و مسير دسترسي به اين منطقه با گذر از روستاهاي دوست محمد بيک، محمد ولي بيک و ارباب با مناظر طبيعي و باغات زيبا و مراتع سرسبز امکان پذير است. دره مورد نظر به دليل داشتن تعداد زيادي درخت ارغوان به دره ارغوان معروف مي باشد که در اواخر فروردين و ارديبهشت ماه هم زمان با شکفتن غنچه هاي ارغوان به اوج زيبايي خود مي رسد.
بقعه امام زاده محمد ابن ديباج (ع) بقعه منسوب به امام زاده ديباج(ع) در بخش لطف آباد درگز و به فاصله 5 کيلومتري شهر لطف آباد و داخل روستاي شيلگان، در کنار مرز مشترک ايران و ترکمنستان قرار گرفته است. بر اساس روايات، اين بنا مدفن محمدبن جعفر فرزند امام جعفر صادق(ع) ششمين ستاره آسمان امامت و ولايت است.